Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@20:42:46 GMT

گزیده‌های نفتی هفته

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۸۸۵۷

گزیده‌های نفتی هفته

خبرگزاری آریا - برگزاری آیین بهره‌برداری گازرسانی به استان کرمانشاه، توجه وزارت نفت به بازنشستگان نفتی، افزایش ظرفیت تولید میدان یاران جنوبی، رفتن قیمت نفت به زیر 40 دلار در هفته جاری و .... را می‌توانید در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.
برکت پارس جنوبی: آیین بهره‌برداری و عملیات اجرایی 152 طرح گازرسانی در استان کرمانشاه این هفته برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیژن زنگنه، وزیر نفت در این آیین با اعلام اینکه به برکت توسعه پارس جنوبی و اجرای طرح‌های گازرسانی در هفت سال اخیر معادل 2 میلیون و 600 هزار بشکه ظرفیت پالایشی، سوخت در کشور توزیع و مصرف شده است، تاکید کرد: برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی با 420 میلیون متر مکعب افزایش، از 280 میلیون متر مکعب در سال 92 به رقم کنونی 700 میلیون متر مکعب رسیده است. حسن منتظر تربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز هم با اعلام اینکه از سال 1392 تاکنون با گازرسانی به نیروگاه‌ها 75 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی شده است، گفت: اگر جایگزینی گاز با سوخت مایع از سال 92 تا کنون انجام نمی‌شد، فقط معادل 2 میلیون کامیون حمل‌ونقل نفت سفید، نفت کوره و نفت گاز و 3.2 میلیون کپسول گاز باید حمل و مصرف می‌شد. وی در حاشیه این مراسم هم یادآوری کرد: تا پایان امسال 28 استان کشور سبز می‌شوند و ضریب نفوذ گاز طبیعی به 95 درصد می‌رسد. همچنین جمعی از نمایندگان شهرهای استان کرمانشاه نیز در این آیین از تلاش‌های وزارت نفت برای گازرسانی به استان کرمانشاه قدردانی کردند و خواستار تسریع در روند گازرسانی به برخی دیگر از روستاهای این استان شدند.
توجه به بازنشستگان نفتی: بررسی مشکلات بازنشستگان نفت هم در سبد اخبار این هفته نفت جای داشت. فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت در هفته جاری پای درد دل بازنشستگان نفتی نشست و مشکلات آنها را در محورهای بهبود کمک معیشتی، بهداشت و درمان، فرهنگی، سهامدار کردن بازنشستگان، اضافه شایستگی و... شنید. وی پیشنهاد داد نشستی در هفته آینده با حضور محمدمهدی رحمتی، رئیس صندوق بازنشستگی نفت و ﺍﻓﺨﻢ ﺯﺭﻭﺍﻧﯽ، ﺭﺋﯿﺲ ﺻﻨﺪﻭﻕﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﯽ و پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت برای حل مشکلات برگزار شود. پیرو این نشست، عبدالصاحب غالبی، رئیس هیئت‌مدیره کانون بازنشستگان نفت ماهشهر در نامه‌ای خطاب به بیژن زنگنه، وزیر نفت نوشت: خانواده‌های بازنشستگان و بازماندگان محترم تجمع‌کننده در جلوی ساختمان مرکزی وزارت نفت در روز 17 شهریورماه 1399 مراتب قدردانی خود را در رفتار خردمندانه و عاطفی جناب آقای دکتر مینو در رسیدگی و حل مشکلات معیشتی خانواده‌های بازنشستگان حضورتان اعلام می‌دارند.
دو خبر از غرب کارون: اجرای پروژه حفاری 3+20 حلقه چاه توسعه‌ای در میدان آزادگان جنوبی با 98 درصد پیشرفت در مراحل پایانی کار قرار دارد و ظرفیت تولید نفت میدان مشترک یاران جنوبی با نصب دستگاه تفکیک‌گر سیار(MOS) ساخت داخل، به 25 هزار بشکه در روز رسیده است. خبر نخست را محمد خاوری‌نژاد، مدیر پروژه حفاری میدان نفتی آزادگان جنوبی در شرکت ملی حفاری ایران و خبر دوم را همایون کاظمینی، سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی در شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) اعلام کرده‌اند.
جهش در پتروشیمی: سیدجلال هاشمی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تولید مجتمع‌های پتروشیمی کشور در پنج ماه نخست امسال با 6 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به بیش از 25 میلیون تن رسیده است. وی این را هم گفت که پیش‌بینی می‌شود جهش تولید امسال در صنعت پتروشیمی محقق شود. بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی هم این هفته از طراحی سیاست‌های جدید توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی سخن گفت و یادآوری کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در افق 1405 با اجرای طرح‌های راهبردی، پیشران و خوراک ترکیبی به سالانه 150 میلیون تن خواهد رسید. از دیگر اخبار بخش پتروشیمی باید به عملیاتی شدن واحد نیمه‌صنعتی تولید پروپیلن از متانول با دانش‌ فنی ایرانی اشاره کرد که بهزاد محمدی آن را اعلام و تاکید کرد: هم‌زمان با توسعه دانش‌ فنی MTP، دانش‌ فنی تولید تمامی کاتالیست‌های مورد نیاز این واحد کسب شده است و واحدهای نیمه‌صنعتی برخی از این کاتالیست‌ها در حال بهره‌برداری است. محسن محمودی، مدیرعامل پتروشیمی اوره لردگان هم این هفته از وارد مدار شدن فاز سوم پتروشیمی لردگان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده اوره غرب کشور با ظرفیت تولید روزانه 3 هزار و 250 تن با اتکا به توان داخلی خبر داد.
کاهش قیمت نفت: قیمت نفت در بازارهای جهانی این هفته پس از سه ماه به زیر 40 دلار برای هر بشکه رفت. کاهش تقاضا، کاهش قیمت‌گذاری نفت عربستان سعودی و آینده مبهم ویروس کرونا بر تقاضای نفت مهمترین دلیل این کاهش عنوان شده است. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اما پیش بینی کرد میانگین قیمت نفت در سال آینده می‌تواند 50 تا 55 دلار برای هر بشکه باشد، اما ممکن است با نوسان‌هایی همراه باشد. نواک این را هم گفت که تقاضای جهانی نفت به‌دلیل تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا، امسال 9 تا 10 میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد. این هفته همچنین رئیس‌جمهوری روسیه و پادشاه عربستان سعودی در تماسی تلفنی از نحوه اجرای توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش به رهبری روسیه (اوپک پلاس) برای محدود کردن تولید نفت ابراز رضایت کردند. از دیگر اخبار بخش بین‌الملل صنعت نفت می‌توان به درخواست مصطفی صنع الله، مدیرعامل شرکت ملی نفت لیبی از طرف‌های لیبیایی و جامعه بین‌المللی برای خروج نظامی‌ها از تاسیسات نفتی و پیشنهاد عراق برای برگزاری نشست اوپک پلاس در بغداد اشاره کرد.
دیگر اخبار: تأکید رؤسای جمهوری ایران و ترکیه بر ادامه همکاری در بخش انرژی، پاسخ زنگنه به نامه رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره ساخت پتروپالایشگاه‌ها، بارگیری سکوهای سرچاهی برای نصب در هندیجان، بررسی طرح بهینه‌سازی رایگان موتورخانه‌ها در هیئت دولت، تشریح وضع صدور کارت‌های سوخت‌ المثنی، حفظ جایگاه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در رده‌بندی ‌ICIS‌ و افتتاح سالن ورزشی شهید سپهبد قاسم سلیمانی از محل اعتبارات شرکت ملی نفت ایران از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بوده است.
پیشنهاد هفته: «امکان‌سنجی احداث پتروپالایشگاه‌ها در کشور» موضوعی است که وب‌سایت مرکز مطالعات زنجیره ارزش در صنعت نفت و گاز در مقاله‌ای به آن پرداخته است پیشنهاد می‌شود آن را بخوانید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: استان کرمانشاه بازنشستگان نفت ظرفیت تولید وزیر نفت دیگر اخبار قیمت نفت صنعت نفت شرکت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۸۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • استقلال را به مقصد برسانید
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است